INICI

Categories:General Etiquetes:
24 juny 2016

II Jornada “La Ciència té nom de Dona”

14 febrer 2018

IV Jornadas Género y Deporte

30 novembre 2017

Ganadoras del III Concurso de tuits y microrrelatos contra la violencia machista

23 novembre, 2017
web25n2016
La UMH contra la violencia machista

III Concurso de microrrelatos y tuits contra la violencia machista.

Nos es grato anunciar el fallo de la tercera edición del concurso “Microrrelatos y tuits contra la violencia machista” de la Universidad Miguel Hernández de Elche.

Autora del microrrelato: Jennifer Galindo Espinosa, estudiante de Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos

Título: Transmisión ideológica

Ayer, mientras ojeaba una revista, escuchaba de fondo la propaganda que transmitía la radio y de vez en cuando miraba por detrás del cristal de la ventana, una calle con carteles luminosos y vallas publicitarias y me sorprendí pensando en lo que a muchos escandaliza y a nadie espanta… Ardua, indomable y justa lucha, que no se detiene porque no acaba.

Autora del tuit: Beatriz Muñoz Nebot, estudiante de Grado en Ciencias Políticas y Gestión Pública

El maltratador no nace, se hace, es un hijo sano del patriarcado, tiene el sexismo como cómplice pero también el miedo como aliado. @NebotBea

#UMH25N @UniversidadMH @UMH_igualdad

23 novembre 2017

III Concurs de microrelats i tuits contra la violència masclista

10 novembre, 2017a19 novembre, 2017
web25n2016


III CONCURSO DE MICRORELATS I TUITS CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, a través de la seua Unitat d’Igualtat i en col·laboració amb el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària i la Càtedra Anetta Nicoli, ha desenvolupat una sèrie d’accions sota el lema “La UMH contra la violència masclista”, la finalitat de la qual és conscienciar i sensibilitzar a la comunitat universitària i a la societat en general.

D’entre aquestes, es troba convocar la tercera edició del concurs “Microrelats i tuits contra la violència masclista”, destinat a la participació de tota la comunitat universitària.

MODALITATS

Existeixen dues modalitats de participació:
1. Microrelats contra la violència masclista. Consistiran en relats originals, escrits en castellà o valencià, el tema del qual versarà sobre la violència masclista, que comptaran amb un màxim de 100 paraules (títol no inclòs).
2. Tuits contra la violència masclista. Consistirà en l’enviament de missatges, lemes o expressions relacionades amb la violència masclista, escrits en castellà o valencià, a través de Twitter.

PARTICIPANTS

Podrà participar en aquesta convocatòria, en una o ambdues modalitats, qualsevol persona pertanyent a la comunitat universitària de la UMH.

TERMINI DE PRESENTACIÓ

Des del dia següent de la publicació d’aquesta convocatòria, fins el 19 de novembre de 2017.

PROCEDIMENT

Els microrelats hauran de ser enviats a través del formulari web disponible en UMH25N microrelats.
Els tuits hauran d’enviar-se incloent el hashtag #UMH25N i amb esment a @UniversidadMH i @UMH_igualdad.

RESOLUCIÓ DEL CONCURS

El jurat, encarregat de valorar l’originalitat dels microrelats i tuits, estarà compost per les següents persones:

• Fernando Borrás Rocher, Vicerector de Planificació de la UMH
• Mª José Alarcón García, Directora de la Unitat d’Igualtat de la UMH
• José Juan López Espín, Director del Servei de Comunicació de la UMH
• Matilde Baño Caballero, Tècnica de l’Oficina de Cultura, Extensió Universitària i Promoció Lingüística de la UMH
• Bárbara Espinosa Sáez, Vicedelegada General d’Estudiants de la UMH

El 23 de novembre de 2017 la Unitat d’Igualtat publicarà en la seua pàgina web http://igualdad.umh.es la resolució del jurat.

PREMIS

S’estableix un premi de 250€, en cadascuna de les modalitat: microrelat i tuit.
El premi de cada modalitat podrà ser declarat desert i la decisió del jurat serà inapel·lable.

AUTORIA DELS TREBALLS

Les persones que presenten els seus treballs al concurs han de ser responsables de l’originalitat i autoria de la mateixa.
La Universitat Miguel Hernández d’Elx es reserva el dret de publicar i difondre els treballs presentats, hagen sigut guardonats, o no.

ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La participació en la present convocatòria suposa l’acceptació plena de les presents bases.
Qualsevol circumstància no contemplada en les mateixes, serà resolta per la Directora de la Unitat d’Igualtat, amb caràcter inapel·lable.

Versió per imprimir

Formulari UMH25N microrelats

9 novembre 2017

Jornada “Un Amor Revolucionari. Jornades per la diversitat UMH”

Categories:Eventos, General Etiquetes:
1 novembre 2017

Cortos ganadores del I Concurso de Cortometrajes “Igualdad en 1 minuto”

PORTADA TWITTER IGUALDAD

8 de marzo

Día Internacional de las Mujeres

II concurso de cortometrajes “Igualdad en 1 minuto”

Cortometraje ganador

Título: HUMANOS
Autor: SALVADOR FELTRER ALBERT

ACCÉSIT

Título: CÓMETE LA DESIGUALDAD
Autor: JOAN CUADRA MARTÍNEZ

ACCÉSIT

Título: BAILAMOS. SOMOS IGUALES
Autor: JOSÉ MARÍA CASANUEVA VICTORIA

La entrega de premios tendrá lugar hoy, 8 de marzo a las 12.30h en el Hall del edificio Rectorado y Consejo Social del Campus del Campus Elche

#UMH8M @UniversidadMH @Igualdad_UMH

Categories:General Etiquetes:
8 març 2017

I Jornada “La Ciència té nom de dona” – 10 de març

23 febrer 2017

II Concurs de curtmetratges “Igualtat en 1 minut”

1 febrer, 2017a1 març, 2017
logo fondo azul y letras en blaco
8 de març Dia Internacional de la Dona

II Concurs de curtmetratges “Igualtat en 1 minut”

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, a través de la Unitat d’Igualtat i en col·laboració amb el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, ha desplegat una sèrie d’accions sota el lema “La UMH per la Igualtat”, la finalitat de les quals és promoure el principi d’igualtat entre dones i homes. Així, es convoca la primera edició del concurs “Igualtat en 1 minut”, adreçat a la participació de tota la comunitat universitària.
#UMH8M @UniversidadMH @Igualdad_UMH @CulturaUMH

PARTICIPANTS

Podrà participar en aquesta convocatòria qualsevol persona pertanyent a la comunitat universitària de la UMH, així com les inscrites en l’oficina Alumni UMH. La participació podrà ser individual o grupal, almenys un/a dels/de les integrants dels colectius PAS, PDI, Estudiantat o Alumni de la UMH. Cada participant podrà presentar a concurs un o més treballs inèdits, aquests no han pogut ser presentats davant un altre jurat o tribunal.

TEMA I MODALITAT

El treball presentat pot adoptar qualsevol gènere audiovisual des del documental o el reportatge a la ficció o el videoart. El tema de la producció audiovisual serà identificar la presència de pràctiques i estereotips masclistes en la vida quotidiana i proposta d’un comportament igualitari davant d’aquesta situació. La durada de la producció audiovisual no excedirà d’1 minut, inclosa la cortineta i els crèdits, si és que s’hi desitgen fer constar. Es pot fer servir qualsevol idioma, però el curt s’haurà de presentar subtitulat en castellà o valencià en cas d’estar produït en un altre idioma. És recomanable editar el curtmetratge en alta definició (HD) , 1080p, i en format .avi, mpeg-4, o mov.

PREMIS

S’estableix un primer premi dotat amb 500 euros i dos accèssits de 250 euros cada un (la remuneració econòmica del premi estarà subjecta a les retencions tributàries marcades per la legislació vigent) .
Els premis podran ser declarats deserts i la fallada del jurat serà inapel·lable.

TERMINI I PROCEDIMENT DE PRESENTACIÓ

Per a participar en el concurs s’emplenarà el formulari tot indicant la direcció d’emmagatzemament on line (preferentment, Dropbox, WeTransfer, Google Drive, etc.). El lliurament dels curtmetratges podrà realitzar-se des de l’endemà de la publicació d’aquestes bases i finalitzarà el 2 de març a les 22.00h. Una vegada que la Unitat d’Igualtat de la UMH haja comprovat que el curtmetratge compleix amb les bases, s’enviarà un correu electrònic a la persona autora per a comunicar-li si ha sigut admés a concurs. La UMH es reserva el dret a no admetre a concurs peces que, segons el seu criteri, no complisquen les condicions tècniques, artístiques i/o legals exigides en les bases. Així mateix, es reserva el dret a desqualificar o excloure peces que la UMH considere que poden ferir sensibilitats.

JURAT

La composició del Jurat es donarà a conéixer mitjançant la web http://igualdad.umh.es una vegada finalitzat el termini d’admissió dels treballs. La decisió del Jurat es donarà a conéixer el 8 de març en http://igualdad.umh.es , independentment de la corresponent comunicació personal a la persona guanyadora.

AUTORIA DELS TREBALLS

Les persones que presenten els seus treballs al concurs han de ser responsables de l’originalitat i autoria d’aquests. Les cançons, imatges o textos usats hauran de ser propietat intel·lectual del participant o estar llicenciades sota Creative Commons. La persona o persones participants assumeixen el risc que terceres persones prenguen mesures contra el vídeo. Així mateix, si es comprovés que s’està vulnerant d’alguna forma la normativa de propietat intel·lectual, el jurat en considerarà la desestimació.
La Universitat Miguel Hernández d’Elx es reserva el dret de publicar i difondre els treballs presentats, hagen sigut premiats, o no.

ACCEPTACIÓ DE LES BASES

a participació en la present convocatòria suposa l’acceptació plena d’aquestes bases. Qualsevol circumstància no prevista serà resolta per la presidència del Jurat amb caràcter inapel·lable.

Bases (versió per a impresió)

Descàrrega Cortinillas

1 febrer 2017

La medallista olímpica Teresa Perales, Doctora Honoris Causa

La Universidad Miguel Hernández (UMH) de Elche ha investido esta mañana como Doctora Honoris Causa a la medallista olímpica Teresa Perales Fernández durante la festividad de Santo Tomás de Aquino. El padrino de la nueva Doctora Honoris Causa ha sido el profesor y director del Área de Atención al Estudiante con Discapacidad de la UMH, Raúl Reina. Durante el acto, también, se han investido a 180 nuevos Doctores de la Universidad y se han entregado 23 Premios Extraordinarios de Doctorado.

IMG_1170

El acto ha estado presidido por el rector de la UMH, Jesús Pastor Ciurana, el presidente del Consejo Social de la Universidad, Francisco Borja Miralles, el director general de la Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva, Salvador Palazón, el vicerrector de Investigación e Innovación, Manuel Jordán, y la secretaria general, Mercedes Sánchez.

La deportista Teresa Perales ha logrado un total de 26 medallas paralímpicas en natación. Asimismo, en campeonatos del mundo ha batido 5 récords del mundo, 2 en piscina larga y 3 en corta, y ha logrado 17 medallas, mientras que en campeonatos de Europa ha ganado 29 medallas. Perales es, además, Deportista de Alto Nivel desde 1998, adscrita al plan ADOP.

Teresa Perales es diplomada en Fisioterapia por la Universidad de Zaragoza (1996-1999), profesora en la Universidad de Zaragoza de la asignatura Fisioterapia en el deporte paralímpico durante 2 años y en los cursos de verano de la Universidad de Teruel, así como de la Universidad de verano de Colindres (Cantabria).

 
30 gener 2017

Ganyadoras del II Concurs de tuits i microrrelats contra la violència masclista

web25n2016
La UMH contra la violencia machista

II Concurso de microrrelatos y tuits contra la violencia machista.

Nos es grato anunciar el fallo de la segunda edición del concurso “Microrrelatos y tuits contra la violencia machista” de la Universidad Miguel Hernández de Elche.

Autora del microrrelato: Carme Puig Bernabeu, estudiante de Farmacia

Título: Núa.

Una sola paraula i tantes emocions alhora. Expressió plena de llibertat, puresa, passió i veritat; així com també de fragilitat, delicadesa, desprotecció, vulnerabilitat…
Ella ho sabia. Sabia perfectament que a la pell cicatritzaven les ferides i els colps, però les paraules permaneixien per sempre al record.
Un bon dia, ella es va vestir. Primer ho va fer per dins, es va armar de valor i va decidir trencar amb aquelles pors que l’atemoritzaven. Seguidament, ho va fer per fòra per a ocultar la veritat que la castigava. Va obrir la porta i va fer camí cap a la llibertat.

Autora del tuit: Natalia Morán Vellido, estudiante Máster de Abogacía

El día que te planté, yo empecé a brotar@MALEVOLAN

#UMH25N @UniversidadMH @Igualdad_UMH

24 novembre 2016